| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ahoj!
Holky, díky moc za všechny "vychytávky" k případnému porodu CS.
Já teda doufám, že se prtě ještě přetočí. Dle dr. může právě až do termínů, že u vícerodiček to bývá velmi časté.
Tento víkend jsme malovali, takže jsem téměř celé ceny strávila na kolenou - což mi doporučovala dr. Ale jestli je přetočené - nevím. Každopádně je mimi menší, plodovky tam má dost, já mám obr břicho (100 cm v pase) a to, co tam to dítě vyvádí, je neuvěřitelné. Můj muž prohlásil, že je tam jak na vrtulce. Zejména když cvičím Mojžíšku (na kostrč a žebra), tak se vždy různě přetáčí.

Třešničko, ta cévka mě zajímala a ještě mě napadlo - kdo mění vložky??? Zerat, vidíš, na ty síťované kalhotky jsem taky myslela, že tentokrát asi budou potřeba. U prvních dvou porodů jsem je měla jen těsně po porodu, pak jsem si brala svoje bavlněné.
Ad případná jizva - po klasickém porodu jsem používala Lactacyd - to asi nebude vhodné, že? Takže říkáte jen vymývat vodou a třeba nějaké mýdlo????(mám doma propolisové atd.). A něco jako hemagel - můžu použít??? Mně se hrozně špatně všechno hojí. Bolesti se nebojím (ač tedy nechci vypadat jako hrdinka), ale bojím se, že se mi bude špatně hojit jizva. Před 20 lety jsem byla na operaci kolena. Vím, že mě operovali v pondělí ráno, večer jsem už vstávala s berlemi na záchod a v pátek ráno jsem šla domů - a to jsem se ještě učila chodit s berlemi po schodech. Ono je asi veliký rozdíl břicho-koleno, ale zas budu miminko a doma kluky, tak budu mít motivaci.
Ad mimčo - takže kojit normálně (na boku?) lze i v den císaře, ju? Ty noci bez miminka se mi nelíbí. Laktace se spouští hlavně v noci. Ale je fakt, že těžko říct, jak se člověk bude cítit. Každopádně odsávačka to jistí:)
2 moje kamarádky rodily tady u nás, tak půjdu na drby. Jedno vím ale jistě, že otec u porodu CS prý být nesmí~Rv~Rv. Nevýhoda pro mě, muži se celkem ulevilo~:-D.

Hani, ty Velikonoce:) - slavili jsme dle křesťanských tradic. Ve čtvrtek jsme celý den připravovali jídlo na Poslední večeři, kterou jsme pak po příchodu z kostela nachystali. Sice naše pečená žebra chrochtala misto bečení, ale sehnat jehněčí je u nás nadlidský výkon. Dopoledne jsme nasbírali na louce a zahrádce hořké bylinky, pekli nekvašené chleby. Před večeří jsme si omyli nohy a pak hodovali. V pátek jsme drželi půst a celé dopoledne kluci stloukali 3 kříže, malovali hřeby, krev, šli k potoku pro proutky na trnovou korunu. V poledne jsme je postavili na zbytku naší skrývky a ve 3h tam dali svíčku a trnovou korunu. Před obřady velkého pátku jsme kříže zahalili do černé látky. V sobotu jsme pak hned z rána hlídali u Božího hrobu a celý zbytek dnes se už připravovali na večerní slávu (pekli jsme 2 beránky - jednoho tmavého a svělého) a klasicky připravovali bram.salát k požehnání. Už jsme i malovali vajíčka a dělali velikonoční výzdobu. Kříže jsme sundali a udělali kamenný hrob, kluci si tam dali rytíře na stráž atd. V neděli ráno muž vstal brzy a hrob "otevřel". Po mši, kde nám farář požehnal salát a beránky jsme pak odpoledne šli na proutky a celé odpoledne kluci strávili tím, že se učili plést tatary, večer už pak jeli "šlehat" vzdálenější příbuzné. V pondělí jsme je od 9 do 15h neviděla. Obešli celou naši ulici, rozdávali velik. přání a přinesli 3 obrovské mísy sladkostí~8~. Všechny nádherně vyšlo!!!!

Zerat - s prací držím palce. Tady na SMoravě je to veliký, veliký problém. Přesně jak píšou holky, sehnat práci na kratší úvazek je téměř nemožné. A to jsou tady školky otevřené jen od 6 do 16h, stejně tak i družina. A téměř všichni za prací dojíždějí i 45 min do většího města. Zvlášť maminy po mateřské a stařší lidi to tady mají neskutečně těžké~Rv.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.