Holky, já právě vím, že si většina lidí stěžuje, že "půlúvazky" nejsou. Ovšem tam, kde pracuji (administrativní budova) už znám 2 ženy vč. mě s malými dětmi + teď tu paní (mladá bez dětí), která taky dělá na půl úvazku. Štve mě to, chtěla bych celý úvazek a jen jeden - i když třebas mi to takhle bude vyhovovat - uvidíme vůbec, jestli to vyjde.
Jáji, můj manžel byl i u CS, a to jsem byla v celkové narkóze - bylo to v Brně v Bohunické porodnici. Manžel stál celou dobu u mě u lůžka a vše viděl v nerezovém světle nade mnou. Však si ještě asi pamatujete jaké hrůzy jsem tam prožívala - na vše před porodem vzpomínám s hrůzou ještě dnes. Jsem ráda, že to vše Martinka nakonec zvládla a že je zdravá... Takže manžel byl u císaře zdarma a jen proto, že si pro něj přišel lékař, který porod vedl a že coby omluvu toho, co vše tam způsobil milý primář Hudeček (s tím měla čest i Daník). Tady v ČB mohl muž čekat v zásálí a hned "převzít" miminko, jak ho přinesou na mytí... Můj manžel viděl Šárinku až odpoledne kdy se konečně dostal od Martinky, kterou měl na starost...
Ad kojení - v pohodě jsem začala kojit v Brně, kde jsem nijak kojení neprosazovala a defakto jsem opravdu přikládala pouze v intervalech, kdy mi ji přinesli (zpočátku ležíš na zádech a oni miminko položí "čumáčkem" na prso - já mám prsa velká, takže miminko leželo jakoby na boku a šlo to v pohodě), později jsem ji kojila ležící na boku a asi už od 2. dne večera nebo 3. dne jsem si ji brala do křesla - byla tam všude na pokojích pohodlná křesla). Laktace mi nastoupila 3. den v plné parádě. U Šárinky jsem to měla horší - sice plánovaný císař, ale Šárka měla velkou placentu, byla v ní zamotaná a museli ji ze mě vysloveně vyrvat, takže dělohu jsem měla řízlou do "T" a hrozné, fakt hrozné bolesti, takže jsem byla na opiátech - každopádně na rozkojení mi ji nosili žákyňky snad každou hodinu - jelikož jsem byla druhorodička, tak mi ji jen šouply a odešly - měla jsem ji tak dlouho dokud jsem nezazvonila, že si ji můžou odvézt. Na pokoj mi ji dali už 2. den, snažila jsem se zvládat, tak aby mi ji neodvezli - ovšem malá začala mít problémy velké s protilátkami (já 0+, manžel A+), takže pak byla malá skoro týden na neonatologii, kam jsem si za ní musela docházet po schodech... dostala jsem půjčenou Medelu - tu automatickou a díky ní jsem se rozkojovala v noci (budili mě co hodinu) a oni každou kapičku nosili Šárce do inkubátoru. Laktace mi taky naskočila 3. den a kojila jsem 8 měsíců - dokud se Šárka neodstavila sama.
Lactacit je super - tím jsem vymývala jizvu od začátku i já v obou případech. Doporučovali gel pro intimní hygienu + dokonce vím, že některé holky si jizvu vymývali Tantum Rosa - protože tu jizvu ten roztok znecitlivoval - ale já jsem to nepotřebovala - jizva jako taková mě ani v jednom případě nebolela - spíše tak nějak celé břicho pobolívalo. Hemagel bych do toho asi já nedávala - je skvělý na popáleniny, ale na tu jizvu... nevím
Poradila bych se s doktorem nebo sestřičkami