| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Holky, já právě vím, že si většina lidí stěžuje, že "půlúvazky" nejsou. Ovšem tam, kde pracuji (administrativní budova) už znám 2 ženy vč. mě s malými dětmi + teď tu paní (mladá bez dětí), která taky dělá na půl úvazku. Štve mě to, chtěla bych celý úvazek a jen jeden - i když třebas mi to takhle bude vyhovovat - uvidíme vůbec, jestli to vyjde. ~;)

Jáji, můj manžel byl i u CS, a to jsem byla v celkové narkóze - bylo to v Brně v Bohunické porodnici. Manžel stál celou dobu u mě u lůžka a vše viděl v nerezovém světle nade mnou. Však si ještě asi pamatujete jaké hrůzy jsem tam prožívala - na vše před porodem vzpomínám s hrůzou ještě dnes. Jsem ráda, že to vše Martinka nakonec zvládla a že je zdravá... Takže manžel byl u císaře zdarma a jen proto, že si pro něj přišel lékař, který porod vedl a že coby omluvu toho, co vše tam způsobil milý primář Hudeček (s tím měla čest i Daník). Tady v ČB mohl muž čekat v zásálí a hned "převzít" miminko, jak ho přinesou na mytí... Můj manžel viděl Šárinku až odpoledne kdy se konečně dostal od Martinky, kterou měl na starost...
Ad kojení - v pohodě jsem začala kojit v Brně, kde jsem nijak kojení neprosazovala a defakto jsem opravdu přikládala pouze v intervalech, kdy mi ji přinesli (zpočátku ležíš na zádech a oni miminko položí "čumáčkem" na prso - já mám prsa velká, takže miminko leželo jakoby na boku a šlo to v pohodě), později jsem ji kojila ležící na boku a asi už od 2. dne večera nebo 3. dne jsem si ji brala do křesla - byla tam všude na pokojích pohodlná křesla). Laktace mi nastoupila 3. den v plné parádě. U Šárinky jsem to měla horší - sice plánovaný císař, ale Šárka měla velkou placentu, byla v ní zamotaná a museli ji ze mě vysloveně vyrvat, takže dělohu jsem měla řízlou do "T" a hrozné, fakt hrozné bolesti, takže jsem byla na opiátech - každopádně na rozkojení mi ji nosili žákyňky snad každou hodinu - jelikož jsem byla druhorodička, tak mi ji jen šouply a odešly - měla jsem ji tak dlouho dokud jsem nezazvonila, že si ji můžou odvézt. Na pokoj mi ji dali už 2. den, snažila jsem se zvládat, tak aby mi ji neodvezli - ovšem malá začala mít problémy velké s protilátkami (já 0+, manžel A+), takže pak byla malá skoro týden na neonatologii, kam jsem si za ní musela docházet po schodech... dostala jsem půjčenou Medelu - tu automatickou a díky ní jsem se rozkojovala v noci (budili mě co hodinu) a oni každou kapičku nosili Šárce do inkubátoru. Laktace mi taky naskočila 3. den a kojila jsem 8 měsíců - dokud se Šárka neodstavila sama.
Lactacit je super - tím jsem vymývala jizvu od začátku i já v obou případech. Doporučovali gel pro intimní hygienu + dokonce vím, že některé holky si jizvu vymývali Tantum Rosa - protože tu jizvu ten roztok znecitlivoval - ale já jsem to nepotřebovala - jizva jako taková mě ani v jednom případě nebolela - spíše tak nějak celé břicho pobolívalo. Hemagel bych do toho asi já nedávala - je skvělý na popáleniny, ale na tu jizvu... nevím ~d~ Poradila bych se s doktorem nebo sestřičkami ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.