| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahojte holky.
Jájo no po císaři těch 24 hodin máš pod sebou igelit a velkou vložku.No nevím jak u ostatních,ale tam není asi moc potřeba měnit vložky.Já po císaři moc nekrvácela,takže ani si nevybavuju,že by mi někdo ten první den před vstaním měnil vložku.Pak už jsem si teda měnila pravidelně sama.
Sítované kalhotky jsou super já je měla už při prvním porodu a jsou fakt bomba.Jizva dýchá není schovaná,takže jsem v nich chodila nejen v porodnici,ale i pak doma.
Jinak jizvu jsem pak mazala měsíčkovou mastí.Ona docela svědí jak se hojí,tak kdybych to doma pak nemazala,tak se asi uškrábu,ale to samozřejmě,až jak byla hezky zatáhlá,dřív jsem se to nepokoušela mazat.
Jinak nevím jak u holek,ale já měla samovstřebávací šití,takže jak mě chtěli pustit domů,tak mi ustřihli dva uzlíčky a šití postupně vypadalo.Jenže oni to asi v každé nemocnici nedělají,kamoška rodila v Ově a tam se samovstřebávací asi nedávají,protože musela při obou císařech jít na vytažení stehů.Já měla jak při normálním tak císaři samovstřebávací.Docela to nechápu,když je taková vymoženost,proč to nedělají ve všech porodnicich.
Jinak já jsem uplně zapoměla,že jsem měla zavedenou cévku.Jsem tak na sestru cca 8 hodin po císaři,sestřičko,já toho tolik vypiju,jaktože se mi nechce na záchod a ona vždyt čůráte do pytlíku.No fakt jsem ji vůbec po tolika hodinách necítila.Až pak jak mi to sestra řekla,tak jsem si vybavila,že mi dávali cévku těsně před uspáním.

Ohledně mýdla při normálním porodu jsem nepoužívala na spodek žádné intim mýdlo,aspon nám to na první dny nedoporučovali.No a při císaři je to dole jedno a na jizvu jsem měla osobně strach šáhnout natož mydlit.snažila jsem ji mýt jen vodou z mýdla jsem měla strach,takže já jizvu mýdlem nemyla.Jinak mám lactacyt na mytí ten jsem doma pak používala.

No císař,pokud máš poloviční narkozu tak v NJ mít manžela u porodu můžeš mít,ležela se mnou kamarádka a normálně při obou císařech tam byl.Při plánovaném je to asi v klidu.Při celkové,asi záleží na porodnici.No a narozdíl od zeratiného chlapa můj si zaplatil 500 za to,že byl u porodu a nikdo mu to nevrátil,však byl 6 hodin při kontrakcích,ale že jsem nakonec skončila bez něho na císaři,to už nikoho nezajímalo.A manžel malého viděl hned jak ho vytáhli s bříška a nesli na rozdýchání chudáka modrého.Mě mezitím šili.cca ani ne hodinu jsem byla uspaná,ale z toho 45 minut šití.

Na kojení ti nosí mrně každé 2 až 3 hodiny i v noci.Mají to prostě tak,že 72 hodin po císaři mimi prostě nemáš u sebe jen ho nosí na to kojení.Ale myslím si,že pokud budeš chtít,tak ti ho dají dříve.Řeknu ti to tak,já byla ráda,že si po tom císaři můžu odpočinout to vstávání z postele opravdu není žádná lahůdka ty první dny.Dost to pne a otáčení jedině naráz celá.No já měla problém s rozkojením,malý byl strašně spavý já opravdu už pak byla nervozní z toho,protože on ne a ne se přisát prostě měly problémy i sestřičky stály u mě vždy chvilku a prostě malý ne a ne,takže s příkrmama jsme jeli už z porodnice.S tím jsem samozřejmě doma potom hned flákla,protože najednou se přisál doma uplně v klidu a sál.Medela odsávačka elektrická je super,tu jsem měla první týden půjčenou doma od cvičitelky a fakt bomba,věřím tomu,že kdyby mě v nemocnici sestra nepřekecala,že pístová je lepší než elektrická,tak se rozkojím hned.Já tou pístovou neodsála v porodnici nic.Přitom stejná značka a vždy jen na dně.No děs.~:(

Jinak jo někdy tě pustí i po císaři stejně jak po normálním porodu já rodila ve čtvrtek a v sobotu mi řekli,že mě v neděli pustí.Nakonec nepustili,protože malý přestal přibývat.~Rv

Zerat držím palečky.Ta práce tady u nás jak píšou holky je fakt na pytel.Jájo my dokonce máme školku otevřenou od 6.30 a zavírá se taky brzo proti ostatním co jsou přímo ve městě tam jsou školky do 16 či některé dokonce do 16.30 a my máme jen do 15.45 masakr.Jsem vděčná za to,že mám chlapa jen na ranních šichtách,takže s vyzvedáváním až budu v práci nebude problém,ale ráno je to na pytel.To nestíháme ani kdybych jezdila na sedm ráno někde.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.