Přidat odpověď
U restaurací nevím, pohybuju se trochu jen ve světě školních jídelelen, restauračí předpisy neznám. Jen hádám, že pokud restaurace bude oficiálně deklarovat bezlepkovou kuchyni, že bude muset taky oddělit od moučného provozu apod. ALe fakt nevím, hádám.
Doma s tím nádobím...hrnce a talíře jsou hladký povrch, tedy umyteln. Ale jestli používáš myčku a myješ zároveň po lepkovém a nelepkovém jídle, tak ona tot tam točí a všimni si, že i oplachová voda není zcela zbytkůprostá, stačí, když nějaký hrnek dáš omylem dírou nahoru a je pak plný - rozhodně ne čisté vody. Takže jo, křížově se to kontaminuje. Takže aspoń třeba před jídlem opláchnout ten talíř po myčce čistou vodou. U ručního mytí není problém si to nádobí ohlídat.
A oddělené by měly být věci, u nichž jsou škvíry a póry, kde lepek může být - tj. vařečky, prkénka, ne zcela hladké příbory, věci mechanické - různé mixéry se škvírou kolem vrtulky apod.
Předchozí