Přidat odpověď
Natali, proč myslíš, že je tahle maminka příšerná? Osobně mi příšerná nepříjde - dělá pro svou dceru to, co si myslí, že je pro ni nejlepší. Třeba to je to, co by ona sama chtěla, aby pro ni její rodiče dělali. Přijde mi akorát, že ta paní není úplně šťastná se svým vlastním životem. A tohle neštěstí ale bohužel nešťatně předává dál. Holka to dělá pro svoji mámu, protože je jí maminky líto a samotnou ji to vyčerpává. Což je škoda. Taky tam vidím, že by ráda něco jiného - třeba si četla, nebo psala. Maminka sama říká, že rezignovala na vlastní život. Což je příšerné. Ale ona sama příšerná není. Jen příšerným způsobem tlačí dcerku do něčeho, co by ráda dělala sama.
I já mám dítka okroužkovaná, až to možná hezké není. Ale spíš to je kvůli tomu, že to samy chtějí a já stojím za tím, aby ten rok dochodily. Mladší ve školce zpívá - protože patří k nejlepším zpěváčkům - ji to tolik nebere. Zato ji baví streetdance a šachy. Starší chodí na výtvarku a na dramaťák - ten má ve škole nepovinně povinný. Ještě by ráda na zpěv, ale ten už časově nezvládáme. Do toho aspoň 1x týdně plavání, ať se rozvíjejí i pohybově. I tak mají každý den čas se vyblbnout venku a v klidu dodělat úkoly.
Předchozí