Leonty, já to tvrdím taky
. Takže kromě toho, že se snažím víc cvičit na čtyřech, aby mělo víc prostoru k přetočení, tak nemíním podnikat nic. A samozřejmě přemlouvám
.
Holky, já jsem táááák vytočená z plavecké školy!!!
Fakt, už dlouho mě nic tak nevytočilo. Jde o to, že Hynek nemůžu používat brýle. Ještě podotýkám, že plavání mají už v první třídě jako povinnou součást výuky. A plavčice tvrdí, že dítě se MUSÍ naučit plavat bez brýlí. Prý kdyby se náhodou někdy topilo... Tak nevím. Buď jsem úplně blbá já nebo pravidla této plavecké školy. Hynek plave od narození, opomíjím to, že plavat umí a potřebuje max. trénovat styly a výdrž, tak prostě musí plavat s neplavcema, učí se splývat, skákat, má pásek, pomůcky - NIC z toho nepotřebuje. Ale oni prostě nepřipustí, že by ho třeba vyzkoušeli a přeřadili k druhákům či třeťákům. To jsem teda překousla a Hynkovi vysvětlila, že to prostě jinak nejde. Ale ty brýle!!!! Do lekcí plavání, kam chodíme, plavčice tvrdí úplně něco jiného. Důležité pro ní je, aby se dítě vody nebálo, takže jakmile zvládne plavat v brýlích, tak dítě plave, protože se pak nebojí, že mu někdo naprská do očí. Stejný názor razím já. Je přeci úplně jedno, jestli se děcko naučí plavat s brýlemi nebo bez, jakmile bude umět plavat, tak bez brýlí či s brýlemi to určitě nezapomene!!!! Nemluvě o tom, že bazén, kam teď chodí je šíleně přechlórovaný. Byli jsme tam jednou a pak jsem 3 dny kapala Hynkovi kapky do očí, protože je měl jak králík. Takže už chodí s brýlema všude. Navíc pro plaveckou školu neplatí, že tohle rozhoduje rodič, ale oni potřebují potvrzení od lékaře!!!!!!! Chápete ten paradox - ze školy omlouvá jedině rodič, žádné omluvenky od dr. nechtějí, ale blbá plavecká škola chce vyjádření lékaře. Normálně se mi to z principu nechce řešit. Stálo by mě to asi jen jeden telefonát na alergo, dr. by mi ihned poslala poštou potvrzení. Je tohle normální???!!! Mám chuť poslat nějakou oficiální stížnost na vedení plavecké školy a fakt žádat vyjádření.
Navíc je mi tedy neskutečně líto všech těch vystrašených dětí, které by díky brýlím možná neměly takový stres. Přijde mi to jak za komoušů!!!