Přidat odpověď
No, já jsem z toho fakt mimo. Asi si vyžádám metodický pokyn, podle kterého jede výuka prvňáků v plavecké škole a budu požadovat, ať mi tam zvýrazní místo, kde je napsáno, že brýle nesmí mít a důvod. A zvažuji, že si obvolám i jiné plavecké školy, ať vím, jestli to je jen jejich výmysl.
Třešničko, ono je to v hlavě. Jestli se bojí, tak ho žádný příklad kamarádů nepřesvědčí. Kluci plavou nepřetržitě od narození (Hynek od 3m, Dami od 5m) - oba hned šli do velkého bazénu (žádné vany). Do roku se bravurně potápěli oba a zhruba od roku a půl řev jak blázen a potápět se nechtěji, skákat nechtěli... Hynka to přešlo v 5 letech (a to už dávno všechny děti z jeho lekce plavaly samy a potápěly se - byli cca o rok starší), kdy z lekce na lekci začal sám skákat a odložil i pásek (měl tam stejně už jen 3 bodliny - takže spíš psychologický efekt). Dami má 4,5, začíná skákat i pod vodu, ale výhradně po nohou, po hlavě (šipku) pouze naznačí a stejně skočí na břicho. Minule zapomněl, že nemá pásek, skočil do vody, vyplaval a přeplaval půlku bazénu. Načež šííílený řev, že se "málem" utopil, ať mu okmažitě nasadím pásek - opět jasně jen psychologický efekt, ale nemá smysl to lámat. A to na pásku už má taky jen polovinu bodlin. Prostě to přijde samo.
Předchozí