"Udělal pro tu změnu něco tvůj muž? Taky tě posílal za dveře?"
Můj manžel se choval jiným nepřijatelným způsobem... Jak píšu - z toho co napsala zakladatelka, cítím podobný věci, jako jsem prožívala já. Tím neříkám, že to tak je - jen to tak možná je, třeba to zakladatelce pomůže - a já jsem s manželem opravdu šťastná. Už jsem si i hledala podnájmy... myslela jsem si, Na Vánoce spolu nebudem.. a přitom jsem si říkala, že to nedokážu.. pak byly Vánoce, náš vztah se už asi dva měsíce pomaloučku měnil... a já byla vděčná, že spolu na ty vánoce jsme...
Jo, můj manžel taky provedl spoustu konkrétních kroků. Zase třeba jedna za všechny: to bylo každé 3-4 dny, že chce jet k rodičům A JÁ MUSÍM TAKY, protože když tam nepojedu s ním, řeknou, že je nemám ráda. No co to je za důvod...
Na mě bylo i 1x týdně moc, jsem v tom jiná... A třeba tohle byla jedna z prvních věcí, kterou bych označila jako jednu z konkrétních změn z jeho strany. A to jsme to přitom moc příjemně nevyřešili... (jednou se pro návštěvu rozhodl tak nevybíravě (vezl mě z práce a prostě nejel domů, ale k rodičům) že jsem tam příště odítla jet... jednou mu řekli Ona nás nemá ráda a od té doby pak byl klid...)