ojmy z kurzu:
Nikdo vás k ničemu "nenutí", jen sestry pořád přesvědčují, že ony a lékaři jsou zkušení a jim to tak lépe vyhovuje, a tak uděláte v bolestech vše, co chtějí. Jinak můžete jít rodit jinam.
CO jsem slyšela během porodu:
Klystýr je lepší než Yal, protože vás lépe vyčistí, mají s ním výbornou zkušenost. Tento argument jsem nepřebila, i když jsem měla Yal s sebou. Poroasistentka by mě byla přesvědčovala snad půl hodiny.
Epidurální anestezii dávají hlavně u císařských řezů, nemají s ní dobrou zkušenost. Sdělili mi lékaři při mém dotazu, když jsem nemohla vydržet křížové bolesti.
Během porodu jsem mohla slyšet i jiné rodičky, nervoval mě pocit, že mohu já někoho rušit svou námahou. Při čekání na přeložení na porodním sále mi chybělo soukromí, byl vidět a slyšet pohyb personálu i námaha ostatních rodiček.
Vybrat si polohu při porodu? Nevím jak bych to rodil, sdělil mi lékař na můj dotaz rodit třeba na boku, když ne v leže. Bohudík, že mě nemuseli kurtovat. COž prý dělají, když matka nespolupracuje. Ptala jsem se po kurzu, ze kterého jsem byla lehce v šoku.
Co bych chtěla pochválit byl přístup lékařek a sester s dětského. Maximálně se snažili pomoci při kojení i při péči o mimi.
Moje dítě se chtělo narodit v Boleslavi, jinak bych po dojmu z návštěvy porodnice volila jinou. Spolu s manželem jsme prohlásili, že druhé se narodí jinde. To je bohužel vše, co dokážu věcně napsat k porodu. Některé další postřehy mám zamlženy soustředěním a bolestí a nejsem si s nimi jistá.
Předchozí