Přidat odpověď
Ještě mě napadla jedna věc. Dcera začala chodit na karate. Jednou jsem jí žehlila kimono těsně před tréninkem, pásek nějak zapadl a zůstal doma. Dcera mi z tréninku volala ( má to do tělocvičny asi 7 minut), že zjistila, že nemá pásek. Jasně, její chyba, měla si pořádně zkontrolovat, co cpe do batohu, když odcházela, ale i moje, protože jsem jí to kimono žehlila opravdu na poslední chvíli a řekla jsem " Tady to máš, dej si ho do batohu." Tak jsems e sebrala a ten pásek jsem jí rychle donesla, ona mi běžela naproti - takže chyba obou, obě jsme se nějak podílely na řešení. Kdybych dceru několkrát upomínala, že má připravené kimono, ona si ho nechystala a pak ho sbalila na poslední chvíli bez kontroly, asi bych se neagažovala na řešení vzniklého problému.
Stejně tak u nás platí,že když si večer nepřipraví oblečení na druhý den a ráno řeší, že nemá olíbené tričko, smůla... Když večer přijde, že by třeba chtěla vyžehlit nějaké tričko nebo sukni, vyžehlím. Její povinnost je připravit si oblečení, moje je vyžehlit.
Předchozí