Přidat odpověď
Delete, když mi dítě přinese poznámky, že zapomíná, tak se budu muset snažit hlavně já a dítě.
Píšu, že u nás se poznámky nedávají. jen zapomínáky a to i za to, když zapomene rodič (třeba ten podpis). Trestané je vždy dítě...prvním trestem je napomenutí, pak už to jde rychle...poznámky (upozornění) ne.
A nechápu, co tím chceš říct.
Nechápu, na co se ptáš.
Jakože nenosit věci potřebné je v pohodě? Nebo si všichni vyběháme papíry, že se po nás nesmí nic chtít?
To jsem někde napsala? Psala jsem, že u nás si děti nesměly zapomenuté věci ani půjčit od někoho jiného. A zapomenout se povede občas každému, myslím. U nás bylo zakázáno si v takovém případě pomoct. Pouze následoval trest.
Je to dětí povinnost připravovat se na výuku - potažmo jejich rodičů na to dohlídnout. A je dobře, že se toto hodnotí i tím,že jsou postihy za flákání této povinnosti.
Tak s tímhle nesouhlasím. Přijde mi u dítěte lepší, když se naučí problém vyřešit, než že je potrestáno za svou nedokonalost.
Za občasný zapomenutí nikdo hlavu nikomu netrhá.
Ne hlavy se netrhají, ale děti jsou trestány a hodnoceny stejně nebo hůř, než ti grázlové, co ostatní mlátí a ničí cizí majetek. U nás ano....A ty děti, kterým se občas povede zapomenout nebo mají skutečně poruchu pozornosti, kde se člověk může na hlavu stavět, ale to dítě musí především dozrát a naučit se poruchu kompenzovat, jsou skutečně nešťastné, zatímco těm permanentním flinkům jsou ty tresty prostě jedno.
Předchozí