Přidat odpověď
Musím souhlasit s Limai.
Nečtu tedy celou diskuzi, jen některé příspěvky, takže mi možná uniká nějaká souvislost.
Nicméně, také jsem měla tříleté děti a moje zkušenost je taková, že zabývat se nějakou souvislou prací a přitom zároveň hlídat takové dítě je nemožné. Resp. je to možné, ale výsledky mohou být problematické.
Jsou klidné a nenáročné děti, které část svého bdělého stavu vydrží jen tak sedět a koukat nebo si hrát na místě a nepotřebují žádnou asistenci ani nepotřebují být akční.
A pak jsou děti, které toto nedokáží a potřebují být akční neustále a potřebují neustálý kontakt s někým, s kým by mohly komunikovat. Měla jsem oba exempláře a vím, že akční dítě prostě ve třech letech člověk nemůže spustit z očí ani na minutu, protože jinak přijde kalamita.
Já jsem za bdělého stavu dětí ani nevařila, nemělo to cenu, raději jsem je vzala ven nebo jsem s nimi něco dělala a uvařila jsem si v noci. Nestálo mi to za to, abych řešila úrazy nebo nějaké demoliční akce v bytě.
Takže moje doporučení je, zajistit prostě dítěti společnost. Ve třech letech ho člověk nepřesvědčí, aby trčelo na místě, to prostě ještě nepobere, neovládne se.
Předchozí