Přidat odpověď
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu nebo o názor. Mám syna v první třidě. Do třídy s ním chodí i devítiletý chlapec romské národnosti. Do první třídy chodí proto, že již jednou propadnul. Problém je v tom, že je ten chlapec agresivní. Mlátí ostatní děti ( je mnohem větší a silnější než ostatní děti), bere jim svačiny, peníze atd. Kromě toho nedochází do školy, neprospívá, neplní úkoly atd. Jeho agresivita je už opravdu na pováženou. Děti mlátí tím způsobem, že mají modřiny, podlitiny, šrámy. Naposledy mého syna vzal za nohy a vláčel ho po schodech. Řešila jsem to s ředitelkou školy. Její argument je, že děti mu nadávají, tak se pak nemáme divit a ona s tím stejně nemůže nic dělat, protože jeho maminka se školou nespolupracuje. Já ale nevěřím, že neexistuje nějaké řešení. Není přeci možné, aby se přehlížela šikana a aby jeden kluk šikanoval celou třídu. Podle mě je problém v tom, že chlapec je Rom a nikomu se to řešit nechce, aby nebyl považován za rasistu. Ale tady přece nejde o národnost, ale o jednoho agresivního kluka. Podle ředitelky má opět pětky, ale propadnout už nemůže protože už jednou propadl a se zvláštní školou musí souhlasit rodiče. Mě se ale nechce věřit, že neexistuje žádné řešení.
Předchozí