Přidat odpověď
Carollyn, jako komplikaci bych vnímala už ten Tvůj přístup - jako by jedna i druhá strana měla na něco "nárok" čistě jen z titulu příbuzenství, a když ten nárok nesplní, tak jí to ta druhá bude vyčítat.
Nemám ráda vyčítání, a zejména ne v momentě, kdy mám pocit, že jsem neudělala špatně vůbec nic a že tomu člověku nic ani morálně nedlužím.
Plus další věc - ty říkáš, že "by na tom určitě nebyli škodní, protože pracuješ dobře", ale to je další věc - pokud by oni s Tvou prací nebyli spokojeni, tak by z toho byl pravděpodobně další konflikt zabarvený ještě nějakými křivdami z minulosti, takže by to nebylo jen "tenhle šev je křivý, prosím předělat" ale "to určitě odflákla schválně, ale to je jasný, to má po tetě Máně z matčiny strany, to byla taky taková šlompa"."o máminu stranu se neotírej, však vašeho dědka bylo taky dost...." a už by to jelo. Plus to, co popisuje duhová - jedna strana by měla pocit, že příbuzného přeplácí, on by měl pocit, že se od něj čeká, že dá lepší cenu a je na tom tratnej.... a pak by se navzájem pomluvili.
když má někdo příbuzný, u kterých by tohle hrozilo (a skoro mi z Tvého přístupu přijde, že tam něco takového být může) tak proč by si měl přidělávat nervy a dělat další zlou krev tím, že by s nimi uzavíral nějaké obchodní vztahy?
Předchozí