| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jiná rasa, jiné etnikum

Ahoj,
tak já bych se taky připojila do diskuze.
Je opravdu velmi těžké rozškatulkovat Romy. Já s jedním už přes rok žiji ve společné domácnosti. Kdyby mi to někdo řekl před pár lety, tak se mu opravdu vysměji... Jsem z "bílé" rodiny, nikde žádný náznak "jiné" rasy. Můj přítel je vzdělaný, mluví několika jazyky, zastává velmi vysoké pracovní místo. Jeho rodina se už před mnoha lety tzv. "odtrhla" od svých a žijí naprosto normálním životem. Doma mají uklizeno, velmi pěkně zařízeno, vydělávají peníze a nesmrdí to tam. Sousedi si je jenom chválí... Samozřejmě se občas scházejí s příbuznými a samozřejmě, když se jich sejde pár rodin, tak začnou mluvit "nahlas" a romsky. Pořád je to ovšem normální sezení lidí, kteří jsou sice tmavší a mají horkou krev, avšak naprosto se včlenili do té naší bílé společnosti.
Víte, mohla bych tu psát ještě dlouho. Třeba o tom, že když ty lidi poznáte víc, zjístíte, že mi gádžové jsme strašně smutní a jednotvární lidé, nevíme co je rodinná soudržnost, pomoc druhému ap. O tom, že i já měla chvili problemy, nemluvě o mé rodině!!! A dodnes, když vídím "ty" cikány, o kterých se tady zatím psalo, protože opravdu jich je o hoooodně víc, tak se cítím jako úplný rasista.
Mé nejbližší okolí mé rozhodnutí přijalo, někteří velmi dramaticky, někteří s rozpaky a někteří /těch bylo díky bohu nejvíc/ naprosto normálně. Prostě není důležité jakou barvu člověk má, ale jak se chová a vystupuje vůči té majoritě /jak s oblibou říkáme/. Ano, nejsem objektivní, ale to myslím každý chápe a jak už bylo řečeno v předchozích příspěvcích, vyjadřujeme zde pouze svůj osobní názor.

Mimochodem...můj přítel vůbec není "černý"...!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.