S mou nynější kamarádkou jsme se potkaly na dálkovém studiu, jiné obory, ale na Bc. stupni většina předmětů totožných. Jak u Bc. státnic, tak u inženýrských měli oni komise tak neuvěřitelně pohodové a u nás to lítalo ven, až se člověk bál a v komisi postrachy studentů
. Teď mi to přijde už jen úsměvné, ale tehdy tak ne, když člověk zjistil, kdo tam sedí, tak věděl, že to nebude zadarmo, kdežto u nich se tak polehoučku pokonverzovalo (znala jsem tam dost dalších studentů, jejich výpovědi se shodovaly, nebylo to jen od té kamarádky). Ale co naděláš...
A třeba u Bc. zkoušky z matiky, písemné, mi to přišlo vyloženě nefér, protože někteří známkující hodnotili i postup, kdežto někteří koukli na výsledek, byl = plný počet bodů, nebyl = O a hotovo. Bylo proto dost lidí, kteří by prošli, pokud by je známkoval ten, co uděloval i body za postup. Dopředu nebylo stanoveno, jak bude hodnocení probíhat, takže toto jsme zjistili až pohledem do písemek při zápisu výsledků do indexu. Z mého okolí se nikdo neodvolával, ani nevím, jak by to dopadlo - taky by bývali mohli uplatnit metr 0 nebo max na ty, co to měli oznámkované i s postupem
.