Přidat odpověď
Molly, jsem dychtivá posluchačka humorné historky:)))/holky,delejte,napiště jak to máte s nahotou,když Molly tu historku řekne až jí řeknete vy své poznatky:)),noo já se k tomu teda nevyjadřuju,jo Štěpánka už je v jiném levelu../
Jinak k tomu kvásku Molly, jak se ti ho podařilo zahubit?...jak jsi ho chovala/je živý,ne?tak je to vlastně jako zvíře,takže se chová:))/
Já ho před lety taky zkoušela a taky zoctovatěl,ale pak jsem se dočetla,že to bylo malou teplotou při zakládání kvásku...ted co jsem si jej udělala sama teda po letech znovu, jsem se s tím tak nesrala/pardon/,nedělala z toho vědu a kupodivu to funguje v pohodě,mám ho v takové litrové asi plastové doze/z Ikea/a vždy jen vytáhnu z lednice, naliju z kohoutku vodu/prej nemá rád chlorovanou,ale my máme svoji studnu/ a od oka nasypu žitnou mouku a zamíchám až se mi to zdá akorát a nechám stát v kuchyni,když je chladno,dám to ke kamnům,v létě na slunce/zakryté/,pak odeberu rovnou 300g/tímto jsem si to usnadnila a přeskočila to rozkvašování 60g kvásku se 120g mouky a 120ml vody, prostě to nechám rozkvasit v té doze vcelku a pak odeberu rovnou 300g/ a jen už přidám 200ml vody a 300g mouky hl a sůl..no a zbytek v doze ještě znovu dokrmím trochou vody a mouky a dám zpět do lednice.
Předchozí