| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Po letitých potížích typu špinění, krvácení mimo menstruaci a měsíc od měsíce brutálnější menstruační krvácení a po dvou změnách gynekologa se konečně přišlo na to, čím to je - mám myom velikosti cca 3 x 3 cm, stopkovitý. Nemyslím, že by předchozí gynekologové celou věc úplně zanedbali, ale už to, že včerejší vyšetření trvalo hodinu a návštěvou těch předchozích lékařů jsem strávila vždy maximálně 15 minut, mluví za své. Asi prostě nebyli tak pečliví, navíc jsem vždy slyšela jen: "To víte, to už bude klimakterium. Chcete antikoncepci? Nechcete? Co se dá dělat..."

Pochopitelně řeším léčbu, od nové doktorky jsem dostala na výběr několik variant a domluvily jsme se na kontrole cca po čtvrtroce, aby mohla lépe rozhodnout, co a jak; v péči mě má od včerejška, čili jí nijak nezazlívám, že chce alespoň dvě vyšetření. Myom je tak velký, že se nedá odstranit ambulantně při hysteroskopii.

Dala mi na výběr následující:

- hormonální antikoncepce - nemohu kvůli Leidenské mutaci, navíc před zjištěním mutace jsem to dvakrát zkusila a vždy jsem musela prášky vysadit kvůli silným otokům nohou

- hormonální tělísko - nechci kvůli vysoké ceně a riziku, že cizí těleso nesnesu a bude se muset vyjmout

- lék Esmyla - poměrně drahá novinka, má zmenšit objem myomu, zatím není moc uživatelek, studie uvádějí velmi kladné výsledky

- odstranění myomu (které ale nemusí úplně pomoci od zmiňovaných problémů s menstruací)

- odstranění dělohy (jako krajní, ale možná varianta)

Zatím se přikláním k Esmyle, zajímalo by mě, zda s tím máte někdo zkušenosti. A také by mě zajímaly jiné varianty, které jsem nezmínila a které někdo vyzkoušel.

Připomínám, že hormony opravdu brát nemohu, je mi 47 let, klimakterium je zde.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.