za 1.republiky chodily do služby 12-leté děti - Toho jsem si vědoma, ale je rozdíl jít do služby např. k sedlákovi a dělat poddůstojníka na válečné lodi. Např. když zdědilo trůn 12-ti leté dítě, nemohlo samo vládnout, až do jeho plnoletosti za něj vládl regent. Plnoletost byla myslím v 18-ti.
"V tom filmu šlo asi o šlechtické dítko. Z titulu svému původu měl na podobný kariérní růst nárok, v armádlě sloužilo hodně šlechticů, jiné šlechtické děti se zase stávaly církevními hodnostáři" - to je mi jasné, jen mi přišel moc malý
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.