Přidat odpověď
Jdi na konzultaci k jinému dr. Pokud by jsi byla z prahy, mohu Ti doporučit doktorku, pro kterou je trhání zdravých zubů až poslední variantou.....
Obecně fixních rovnátek bych se v 10 u malého nebála - já je měla taky v 10 a v pohodě se to dalo. naopak bývají efektivnější než vyndavací, protože si je dítko nemůže vyndat :) Málokdo ty vyndavací nosí poctivě a i tak je nemůže mít 24 hodin denně...Takže za mě trhání zkonzultovat )sama sjem případ, kdy mi zbytečně vytrhli 4 zuby - dneska by se mi po správné léčbě vyšly) ale fixní rovnátka bych nezatracovala.
P.S. Jak je na tom se skusem, jak mu na sobě sedí stoličky (plochama nebo ejdna sedí hranam)? U předkusů bývá dost často i ovlivněný skus, protože je třeba horní čelist užší (tak sjem to měla já) - vytržení zubů pak vyřeší sice předkus, ale skus na stoličkách je stále špatný...Takové případy se řeší roztažením čelisti, což je v dětském věku sranda proces (něčím pdoobným jako fixními rovnátky), ale v dospělostis e to při zanedbání správné léčby musí řešit operativně.....
Předchozí