Lindo, nesla bych do AIO, desne dlouho schnou...pricemz kapsovky (rika se jim I kuchky = vychouchane pleny
)) jsou na stejnem principu, ale vyplne se daji vyndat a schne to podstatne rychleji, pricemz muzes nacpat podle libosti.
Ja na uplny novosky latkovky nemam rada, maji I ty nejmensi na sobe jak ranec a navic, pokud je dite tak blbe refluxivni, jako byla moje mladsi dcera, tak I ta latkovka ji podsadila zadecek natolik, ze z ni litalo mliko. Takze bych hlavne neporizovala vybavu predem, ja ji posledne hrde poridila a nasledne prodavala, abych pak latkovala kolem pul roku male, kdyz se srovnala refluxove + dorostla tak, aby na ni ta plena nevypadala priserne.
U uplnech novosku se spis doporucuji merino gatky a do toho klasicka vkladacka (bambus je dobry, nebo treba imse vimse ctverce), ale ja proste mam z vlnackama ten problem (ciste muj), ze ac je to samocistici, tak se mi ekluje, ze proste v tom ta promocena plina sedela a pere se to jen pri znecisteni stolici, jinak ne...ten process prani je slozitejsi, musi se navic namacet v lanolinu, aby prave nepropoustely. No a nektera miminka jsou schopna se ti podelat az na hlavu nekolikrat za den (I ta kojena) a to je pak srandy kopec. Separacni vlozka to nepochyta, bez ohledu na to, co zatvrzele latkarky budou tvrdit.
Latkovani ti budto sedne na 100%, nebo ne, ale predem to neodhadnes (odhodlani bez zkusenosti nei zadnou indikaci, znam furu holek co rychle latkovat prestalo). Zalezi I na potrebach ditete. Ne kazde dite je v latce stastnejsi, dalsi nepravdive heslo latkarek.
Na tohle nemam nervy, pekne si pockam ac zjistim, co male sedi a pak to prubnem
Napak latkovani s vetsima detma je uz sranda a pohoda, maji pevnejsi stolicku a separacni vlozka funguje, casto uz I dhadnes, kdy maji potrebu na stolici a zaridis se podle toho. A ty pleny na nich jsou suprove. Si vsimni, ze na novorozencich se v latkach nic na propagaci latkovek obycejne nefoti, az tak od 4 mesicu a vyse, kdyz uz ty deti povetsinou pasou, sedi a pak stoji. Kdyz uz, tak musis zainvestovat do vybavy opravdu pro novosky a nebrat ty pleny, ktere s ditetem rostou.
Jo a pak k latkovkam doporucuji navleky na hohy...
Kurz je dobry napad, ale neni nad to si to vyzkouset na vlastnim diteti