Přidat odpověď
Já myslím, že vzdělání rozhodně nikomu neuškodí a pojem "devalvace vzdělání" mi přijde směšný (nestudovala jsem proto abych byla "lepší než ostatní", ale abych se naučila to, co chci dělat). V těch názorech, o kterých píšeš je spíš dost frustrace různých skupin - vysokoškoláků, co nemůžou najít práci podle svých představ (a jejich rodičů), středoškoláků, co se děsí toho, že VŠ titul už je potřeba pomalu i za pokladnu v supermarketu, a různých "černých kronik", které si libují v tom, pořád rozebírat, jak je to dneska všechno hrozné a "to za našich mladých let nebývalo" Mně osobně mrzí z této oblasti hlavně to, jak málo dětí se jde dneska učit řemeslo - řemeslníci budou chybět a pro spoustu dětí by to mohlo být ideální řešení (pokud jsou manuálně zručné a třeba mají ty různé "dis" - dříve se šly učit, protože s trojkou z Čj nebo M se na SŠ nedostaly, dnes s těmi úlevami se dostanou, otázka je, jestli je to pro ně vždycky to nejlepší ...) Jenže osobně bych se taky bála dát děti na učňák kvůli šikaně apod.... :-(
Předchozí