Půlko psa
(ten nick je boží),
mně to tvoje "v koníčcích se rozšoupne víc ten, kdo víc vydělává" přijde jako vcelku pochopitelné, ale do jisté míry. Když mají oba dospělí víceméně dost a oběma na jejich koníčky něco rozumného zbývá, asi to celkem jde. Ale pokud by si mohl dopřát jen jeden a tomu druhému by při nejlepší vůli nezbývalo, tak bych to vnímala hodně divně (i kdyby jinak doma vše bylo rozdělené půl na půl nebo tak nějak). Když má jeden z páru dlouhodobě výrazněji nižší příjem, tak takové dělení smrdí. Dovedeš si třeba představit, že bys ze svých peněz měla navíc tak na vánoční dárky, a tvůj muž by třeba jezdil dvakrát ročně k moři, z toho jednou sám a jednou třeba i s dětmi (konec konců, děti jsou společné, starají se jim o zábavu oba rodiče), ale ty bys s nimi prostě nikdy nejela, protože na to nemáš? Nebo že by si muž podle libosti kupoval drahou elektroniku a tobě klekl mobil a koupila sis šunku v bazaru, kterou nechceš, ale na nic lepšího nemáš? (pominu takové jako jsem já, kteří by se šunkou z bazaru byli zcela v pohodě)
Ale k zakladatelce, jednu dovolenou bych nijak extra neřešila, ale dala bych najevo, že příště počítáš i s nějakou radostí pro sebe. U vás podle mě dělá hodně stres ze zhoršení finanční situace, to šetření je asi dost tvrdé a oba vás vyčerpává.