| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zufi, to nebylo vůbec na tebe, naopak jsem ráda za tvé příspěvky a vážím si jich

zde kopíruji svůj příspěvek: (viz níže) byl o tom, že mi vadí, kolik prostoru se dává holocaustu (utrpení židů), kolik jen filmů o tom bylo natočeno a stále se točí ? Proč ? Zčásti proto, že je to pohodlné, všem už dávno srozumitelné, bezpečné a není to spojeno s otázkou, "proč proti tomu nic neděláme"

a vadí mi, že Židé, jejichž holocaust je tak "populární" to nevyužijí pro připomenutí utrpení ostatních lidí v současnosti... jen připomínají stále sebe. To mi vadí. Protože připomínka OD NICH, by měla VELKOU VÁHU.
Přitom židovská komunita v americe i jinde je poměrně vlivná. Ano, odpověď proč to tak je částečně jistě znám, nejsem naivní.
Pak tu někdo napíše se samozřejstí, že holocaust bylo to nejhorší v minulém století v naší civilizaci - to je výsledek toho, kolik prostoru tohle théma má. Já bych si nedovolila hodnotit, které utrpení minulého století bylo největší.
Hladomor na Ukrajině, počet a utrpení civilistů v Sovětském svazu...občanské válka v Číně, v Rusku... ? Ale někdo v tom má jasno.

tady je můj původní příspěvek, který rozpoutal (tušila jsem to) následující diskusi:
mě vadí, že židé jaksi vidí jen své utrpení
co se děje v současném světě je srovnatelné a hlavně AKTUÁLNÍ
a oni stále jen do minulosti a k sobě
nezlehčuju holocaust, ale víme toho o něm snad už dost a už se na něm nic nezmění, stejně jako na válečném utrpení dalších milionů obětí 2. světové války
ale ve světě se právě teď dějí podobné nelidskosti, které by změnit šla, ale kdepak, připomínka holocaustu jen vždy jen připomínka jejich národa v zájmu jejich národa, nic pro druhé... mají pozici s níž by mohli napravovat křivdy tohoto světa, židovská komunita v Americe je víc než vlivná, ale starají se jen o své zájmy (ráda se spletu)
prostě od národa, jenž prošel takovým všeobecně známým utrpením bych uvítala i něco jiného než řešení jen svých zájmů

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.