Přidat odpověď
Hele toto je z receptů na netu, ten svůj mám doma, ale je to podobné. Mám zkušenost, že mi krém z jednoho másla nestačí na promazání dortu a zdobení na vrchu, takže pokud chceš hodně krému, tak asi radši ze dvou dávek. Ten pudinkový je podobný, jen místo té moučné kaše dáš pudink. Když to smícháváš dohromady, tak tam nemá být rozdíl teplot, aby se to nesrazilo. Dochutit můžeš i kakaem či čokoládou nebo prostě něčím jiným dle vlastní chuti.
Ingredience
150 gcukr moučka
1 lžíce polohrubá mouka
150 ml mléko
1 ks vanilkový cukr
200 g máslo
Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši.
Základní máslový krém dáme do lednice trochu ztuhnout a můžeme s ním začít pracovat. Hodí se do dezertů, moučníků a cukroví.
Předchozí