Přidat odpověď
Belzlepkové pečivo je obecně velice nekvalitní z výživového hlediska. Má význam opravud jen pro celiaky, pro které nepřítomnost lepku bohatě převáží to, že je to jinak dost mizerné. Do bezlepkového pečiva se přidává především veliké množství škrobu, má to mnohem vyšší glykemický index než klasické pečivo, ve srovnání s žitným chlebem je to velká výživová bída. Určitě není vhodné jíst bezlepkové pečivo jen tak z plezíru, natož "na hubnutí".
Přílohy mohou být velice nápadité a přitom to nemusí být nic extra exotického, na co se třeba někomu těžko zvyká. Super je třeba dělat si přílohy "sacharidovo-zeleninové" nebo "sacharidovo-bílkovinné". Můžeš začít od krotkých variant typu hrášková rýže, pak postupně přejít na různé vyrianty bramboorvo-zeleninových pyré (-dýňové, celerové, brokolicové, karotkové...), různé asijské úpravy rýže typu rýže s červenou čočkou, můžeš používat luštninové či luštěninovo-zeleninové kaše... a pak se Ti snáz přejde na používání i přímo čistě zeleninových příloh. Evropanovi obvykle chutnají přílohy typu ratatouille, anlický hrášek s mrkví, pečená zelenina...
Předchozí