Přidat odpověď
Jo a zapomněla jsem, přílohy různá zelenina:
Lečo (na 10 g tuku na porci 300 g), jedno vejce, místo klobásy koření uzená paprika (je to normální sladká paprika mletá, jen uzená, super šmak)
Šopský salát na 300 g zéeniny lžička oleje (olivový, vlašskoořechový, avokádový...) a 30-50g sýru, umeocet/ocet.
Baklažán a la Jean jen s lžičkou oleje na jeden lilek, doporučuju postříkat rozprašovačem.
Lečo s cuketou (prostě se do leča přidá 30 % cukety, nenacucne olej, ale rajčatovou šťávu, přidává se na mininudičky nebo hrubo strouhaná nakonec).
Grilovaná rajčata a na to cottage sýr (super k drůbežímu steaku).
Něco jako tzatziki, jen s 3% jogurtem (ne s úplně nízkotučným, to je s okurkou pak humus)
Pohanka (ne večeře).
100 g cizrny (je kalorická, ale fakt sytá) se 150g rajčátek cherry, lžička oleje.
Doporučuju hodně kořenit.
Můj oblíbený oběd (ne příloha, kompletní jídlo):
2 brambory
Čtvrtka zelí na hrubo na kostky
3 rajčata na osminky
Kari, mletý hřebíček, skořice
Lžička ghí (lze použít ne-panenský olej)
Čerstvý zázvor, vlašký ořech condo velikosti
Na ruku osmahnu brambory na kostičky, vyjmu, na zbylém tuku ve woku posmahnu zelí a rajčata a koření se zázvorem. Přidám zpět brambor, půl deci vody, 3-5 minut pod pokličkou dusím. Recept dle Krišnovy kuchařky lehce odtučněný. Jsou z toho sv talíře (menší porce, klloricky jde zdlábnout při dietě 7500kJ denně oba a najíš se do sytosti. A to je důležité nehladovět.)
Předchozí