Přidat odpověď
Příloh je spousta.
Výborná je pohanka (většinou používám lámanku), dále
Kamut...sice obilovina, ale výživově zajimavá
Kuskus z kamutu nebo ze špaldy (prodávají celozrnné)...jsou podle mě lepší, než s klasické pšenice
Pohankové těstoviny...jako náhrada klasických
Cizrna
Fazole mungo a adzuki...obzvláště mungo mám moc ráda
Čočky...červená, klasická...
... a je mnoho dalších ne zrovna už tolik známých přiloh, ale tolik jen pro příklad, žeemusí zbýt jen brambory a rýže...dost nuda, hladové a navíc stejně výživově nic moc.
U většiny uvedených příloh se jen musí myslet předem a večer namočit (kroku kuskusu, těstovin, loupané červené čočky)
K snídani mám nejraději večer namočenou směs vloček a semínek (hlavně vločky ječné, chia semínka, slunečnicová, ""lněná + mléko nebo jogurt, nebo teplá voda a cokoliv dle chuti...klidně trochu marmelády, kakaa, kokos....)
Předchozí