Přidat odpověď
Dávám si hnědou rýži nebo quinou, občas brambory. Jinak zeleninu, různě zapečenou, smaženou, vařenou....Vlastně cokoliv se dá zapéct - s česnekem, vajíčkem, sýrem, smetanou... Lilek, cukety, květák, papriky... Mrkev, řapíkatý celer, zelí a podobné se dá zase osmažit nebo mírně podusit - římský kmín, nebo česnek, balsamikový ocet... Maso se dá jíst "jen" se zeleninou (dneska jsem měla třeba lososa se špenátem), není potřeba se k tomu cpát knedlíkem nebo chlebem.
Snídat se dají jogurty (s oříšky a ovocem), banánové palačinky (banán a vajíčkoty se mi trhají, takže peču v muffinové formě - do muffinů přidávám co mi přijde pod ruku - oříšky, kokos, sušené ovoce... dětem čokoládu). V té se dají upéct "omelety" - vajíčka se šunkou, paprikama, sýrem... nalít do formiček, upéct (nepřenesu se ráno přes smažené věci, ale pečené můžu)... Jsem bez mouky cca rok, nechybí mi, nepoužívám ani žádné nahrážky, nepeču bezlepkově, prostě "zrní" nepoužívám (vyjímkou jsou ty bezlepkové varianty - rýže, quinoa).
Trvalo mi chvíli zvyknout si psychicky na to, že moje jídla jsou měkčí, šťavnatější... teď už chleba v podstatě nemůžu pozřít, přijde mi to jak žvýkat hobru (hrozně suché a škrábavé).
Předchozí