Přidat odpověď
Pampelo, nejhorší na tom celém je, že plno nemocných lidí, kteří už vyzkoušeli kde co, tak je ochotno uvěřit i sebevětší krávovině od alternativních "lékařů". Je to hnusné vydírání a nechápu, jak někdo něco takového může vůbec provozovat a ještě si říkat "léčitel". Myslím, že ten, kdo poskytuje zdravotní pomoc druhému, by měl mít alespoň minimální znalosti o anatomii, funkcích lidského těla atd. Takže si doopravdy myslím, že nějaké zdravotní vzdělání u léčitelů by bylo víc než vhodné. Přijde Ti třeba nedemokratické, aby byl v obcích zakázán podomní prodej? U nás už se tak stalo a nejsme jedinou obcí. Zkrátka se tím chrání senioři i jiní důvěřivci. Proč by nebylo možné chránit lidi před takovouto hnusotou tím, že se stanoví podmínky za jakých by někdo mohl poskytovat alternativní léčbu? Nevím, zda ten článek je či není hoax, ale v zásadě nemám nic proti tomu, aby zdravotní služby poskytoval zdravotník. Kdo bude chtít opravdu provozovat léčení lidí, tak si vzdělání dopln, a pak na základě tohoto se bude moci snad i zodpovědněji rozhodnout, zda bude léčit lidi klasicky či alternativně. Naše učitelka v 2. třídě mi na synovy potíže ve škole chtěla nacpat homeopatika, vyběhla jsem s ní jak se Zátopkem, do prkýnka, to už bylo na mě fakt moc.
Předchozí