Přidat odpověď
Konečně jsem se rozhodla něco dělat s váhou. Nejdřív jsem jen odstranila hlavní jídelní zlozvyky, přestala jsem sladit a kila šla pomalu dolů. To mě motivovalo, před měsícem jsem začala sebekoučink se STOB. Výsledek: od půlky července jsem zhubla 8-9 kg. Hubnu sice pomalu, ale už je minimálně jedna konfekční velikost dole. Co a jak jíst jsem celkem věděla, ale jedno překvapení se konalo. Nasycené mastné kyseliny. To, že s živočišnými tuky se musí opatrně a při hubnutí zvlášť, je mi jasné. Moc mastné a tučné většinou nemám ráda, jiné než libové maso nejím, tak jsem myslela, že nebude problém. Překvapilo mě, že i 30% sýr, Lučina nebo třeba mozzarela doslova zacloumají správným složením tuků v jídelníčku. Vzhledem k hladině chloresterolu si tuky budu muset hlídat opravdu dobře i až přejdu z fáze redukční do udržovací. To budu muset jíst jen odtučnené produkty? Maximálně polotučný tvaroh a sýr cottage? A jaké tuky? Třeba olivový olej mám ráda, ale tolik, aby to pokrylo potřebu tuku, asi zkonzumovat nezvládnu. Margarín sice pozřu, ale z hlediska zdravé stravy to není to pravé ořechové. Doufám, že v udržovací fázi se díky vyššímu doporučenému energetickému příjmu tenhle problém trochu zmírní. Ale i tak. Jaké máte v této oblasti zkušenosti?
Předchozí