Ahojky, tak dnes už je trochu lépe. Po včerejším sepisování rodinné anamnézy jsem si říkala, že je ještě div, že oba s manželem ještě žijeme
nicméně dnes na genetice velice milá paní doktorka. Je tam sice riziko nějakých problémů, nicméně prevalence je 1: více než 150000 a u těch dalších ještě více...nabídla mi aminocentézu, ale musela bych ji podstoupit ještě tento týden, abychom měli výsledky do 24.týdne, aby se případně dalo těhu ukončit, ale riziko amnio je daleko vyšší než riziko nějakého ze zmíněných syndromů, tak jsem odmítla. Navrhla tedy ještě pro kontrolu echo mimča, takže jsem putovala zpět k Apolináři. Vzali mě ještě dopoledne a vyšetření mi dělal sám pan doktor Břešťák, což je kapacita na diagnostiku, takže to ze mě spadl první balvan, že jsem v dobrých rukou. Vyšetřil mimi od hlavy až k patě a nakonec se zjistilo, že ledvinu nemohla doktorka najít oprávněně, protože není vůbec na místě, kde by měla být. je umístěna v pánvi a je vyživována úplně jinou žilou než je běžné. Z toho důvodu má mnohem kratší močovod, který zřejmě způsobuje ty cysty, protože moč neodchází tak jak by měla. Nicméně dle pana doktora nic k momentálnímu řešení-prý si mám nechat nervy až na třídní schůzky
Můžu i rodit mimo prahu, protože to není život ohrožující stav a že se to bude řešit na nefrologii až se mimi narodí. Ukáže až čas, nakolik bude ledvina funkční a jestli bude nutné ji odebrat. Nicméně momentálně nějak funguje. Druhá je úplně zdravá, takže mám být v klidu a neřešit to. I genetička, které jsem pak volala po ultrazvuku říkala, že jsme se tím pádem rozhodli správně-nejít na to amnio. Takže se mi trochu ulevilo ještě jedna informace-čekáme holčičku...Takže holky ještě jednou děkuji za podporua teď už jen snad dobré zprávy. Jinak podle utz už má malá 410gramů...