| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nebudu se vyjadřovat k tomu, proč už dávno někdo nezveřejnil následující informace, případně proč jsou veřejné jen ve zkratce. To není moje starost, i tohle je potřeba se naučit.

Ale mohu napsat toto:

Každý europoslanec musí mít povinně administrativní sílu, která má na starosti peníze, smlouvy apod., to nesmí dělat europoslanec sám osobně.

Že tisková mluvčí europoslance je zároveň tiskovou mluvčí strany mi dává smysl, protože stejné věci intepretuje konzistentně. Placená je samozřejmě jak stranou, tak europoslancem, není to tak, že by se z evropských peněz hradily stranické záležitosti.

Europoslanec se nemůže rozčtvrtit, takže na každém z důležitých míst (Brusel, Strasbourg, Praha) je asistent, který zajišťuje to, co europoslanec nemůže zvládnout osobně. U těchto lidí je důležité, aby byli jazykově dobře vybavení, s odpovídající odborností, v neposlední řadě je důležité, že jsou "volní" (zatím nemají rodinu), protože tato činnost je velmi časově náročná. Také musí být loajální, jsou prodlouženou rukou europoslance a ten jim prostě musí věřit.

Nevím o tom, že by se o web starali přesně tři administrátoři, editoři...web je komplexní záležitost, na které většinou pracuje tým, ne jeden člověk, protože ne každý schopný programátor je i schopný grafik apod., za mě tým minimálně dvou, většinou tří lidí (často IT analýza, není totéž, co programování, dále editace, někdo, kdo se stará o obsah) naprosto v pořádku. A na druhou stranu, tohle rozhodně není otázka celých úvazků.

K činnostem asistentů patří i příprava různých stanovisek k různým otázkám, kde jde mimo jiné i o odbornost. Dávám přednost tomu, když stanoviska chystá třeba pět různých lidí pro pět různých oblastí, než když je jeden "Ferda, práce všeho druhu".

A pak ještě právník. Předpokládám, že každý by dal přednost právníkovi, kterému důvěřuje, před nějakým cizím.

Kdyby některého z lidí, kteří se nějak podílí na výše zmíněných činnostech, Petr Mach nevykázal jako asistenta, objeví se někdo, kdo bude tvrdit, že využívá cizí služby načerno, že směšuje stranické a europoslanecké záležitosti apod.

Taky je třeba si uvědomit, že europoslanci jiných stran mají některé z asistentů pro určité činnosti společné. Tím se počet asistentů na jednoho europoslance snižuje, i když samozřejmě člověk pro tu danou činnost existuje.

Já jsem velkým kritikem českého školství. Jsem součástí tohoto systému, protože jedině tak mám šanci něco v něm měnit. A nevzdám se svého platu jen proto, že ho mám od těch, které kritizuju, protože tento plat potřebuju, abych mohla být součástí tohoto systému. Nerozumím tomu, proč by to v jiném systému mělo být jinak.

(doplňující zpráva, pro ty koho to zajímá: frakce, do které patří Petr Mach se neruší, jednomu z asistentů se podařilo vyjednat spolupráci s jiným europoslancem, čímž má frakce dostatek členů...nerozpadla se)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.