Přidat odpověď
Tečko, věř mi, že jsem o evoluci přečetl hodně, že o zrodu evoluční teorie vím hodně (proto taky myslím, že to ve svým předchozím příspěvku to popisuješ zkresleně, na požádání rozvinu, ale nechci do toho zabředávat). Ono nejde ani tak o Darwina, evoluční teorie nestojí a nepadá s tím, jestli se Darwin někde mýlil nebo ne, proč by se nemohl mýlit? A proč by se nemohl mýlit kdokoli z pozdějších vědců, kteří se biologii věnují? Věř mi, že jsem četl i knihy napsané kreacionisty, seznámil se s jejich přístupem a souhlasím minimálně potud, že inulost je objektivně definitivně nepoznatelná, protože jsme v našem poznání omezeni. A četl jsem nejenom kreacionisty křesťanského, ale i muslimského okruhu, zdaleka ne jenom nějaké internetové výcucy. Evoluční teorie pro mě není něco, co bych slepě přijímal, ani něco, co bych přijímal proto, že vyznávám vědu a proto odmítám náboženské vysvětlení, ani něco, co bych si nechal od někoho nacpat - nikdo mi to necpe, to já sám si to vyhledávám. Tvůj postoj ti neberu ani nevymlouvám, ale ozvu se, pokud evoluční teorii potíráš účelově přizpůsobenými argumenty.
Předchozí