| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tady je pár těch slíbených receptů na to, co nám hodně chutná:

Linecké koláčky - myslím, že naše těsto je opravdu vynikající a perfektně se s ním pracuje
42 dkg hl. mouky, 25 dkg másla, 15 dkg mouč. cukru, 3 žloutky, trocha pravé vanilky z lusku a trocha citronové šťávy - těsto zpracovat co nejrychleji studenýma rukama.
Z většiny těsta uděláme takovou tu slepovanou klasiku, ale slepujeme Nutellou (nejvíc nám to chutná). Ze zbytku upeču malinká kolečka a pak je po dvou spojuju ořechovou nádivkou s dost velkým množstvím rumu: mleté ořechy smíchám 1:1 s jemně strouhanými piškoty, přidám od oka trochu změklého másla, aby to mírně drželo pohromadě, a pak tolik rumu, kolik to snese (poměrně dost, protože máslo pak ztuhne a trochu to vyztuží), osladit mouč. cukrem podle chuti. Nádivky by mělo být mezi kolečky poměrně dost, aby vznikl takový vyšší dortíček. Pak každý dortíček vezmu za spodní kolečko a dám do čokoládové polevy, aby byla všude kromě dna. Vršek ozdobím něčím pěkným na pohled, většinou půlkou ořechu nebo mandlí.

Další vychytávka: na čokoládovou polevu kupuju nějakou opravdu kvalitní čokoládu (většinou belgickou v peckách), rozpustím ji pomalu nad párou a nedávám do ní žádné Omegy ani jiný podobný hrůzy, ale kakaové máslo (dá se koupit na internetu, úžasně kakaově voní a dá polevě úplně jiný šmrnc a lesk).

Plněné perníčky - naše milované
Můžou se dělat z jakéhokoliv oblíbeného perníkového těsta, naše nejlepší je toto:
Do rendlíku dám 160 g vody, 250 g cukru krystal a 120 g medu. Uvedu do varu, vařím 7 minut a horkou směsí hned přeleju hladkou mouku (500 g) prosátou do mísy. Nechám do druhého dne v mikrotenovém sáčku. Druhý den si dám hmotu na vál (je hrozně tuhá) a rukama do ní zapracuju 2 žloutky, 120 g tuku (máslo), 1 lžičku sody a koření podle chuti (melu si sama směs skořice, hřebíčku, nového koření, zázvoru, pepře a badyánu). Jde to teda šíleně špatně a trvá to hrozně dlouho, dobré je občas si umýt ruce, pak se to tolik nelepí.
Z těsta vyválím dost natenko přiměřeně velká srdíčka a dám je na plech (s peč. papírem). Na každé dám trochu dobrých hustých domácích švestkových povidel a jen tak zlehka připlácnu druhým srdíčkem, perfektně se to speče. Peču tak na 180 stupňů. Druhý den opět poleva (dobrá čokoláda s kakaovým máslem) a když ztuhne, stejnou polevou jen tak "počmárám" povrch linkami. Po proležení jsou parádně měkké a vláčné.

Další vychytávka: na různé plnění (do košíčků, dordonetek atd.) používám máslový krém se žloutky šlehanými nad párou, ale místo rumu pak přidávám domácí vaječňák, je to mnohem lepší. Do domácího vaječňáku nedávám totiž rum ani vodku, ale konzumní líh - díky tomu, že má 80%, tak ho stačí méně a vaječňák je báječně ostrý, aniž by se "naředila" ta jeho původní chuť...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.