| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

S kašlem u dítěte je fakt trápení...

Co můžu doporučit je pokusit se vysledovat, co je spouštěč kašle. Těch může být celá řada a někdy je fakt detektivka to najít. Hodně mi pomohlo si to psát, žádné elaborátory, úplně primitivní zápisky (a i to třeba potom ukázat lékaři, pediatr i imunolog vidí dítě v řádech minut a není možné laboratorně otestovat úplně všechno najednou a stává se, že ta příčina může dost dlouho unikat... což bývá dost šílený nápor pro dítě i rodiče...)

Spouštěčem mohou být (i kombinace, což je pak šílené to rozmotat):

-alergeny (zvířata, roztoči, prach, ale pozor i plísně, které souvisí s vlhkem, plísně jsou obzvlášť svinstvo);
- vlhkost v bytě (V bytě má být vlhost optimální, na dýchací cesty vadí jak přílišná vlkost, tak suchý vzduch tj. nezvlhčovat, pokud to fakt není třeba, umí to i ublížit). Odkaz třeba tady: http://www.alergieimunita.cz/2013/11/05/je-treba-zvlhcovat-vzduch-v-mistnostech-a-nepretapet/.
- respirační onemocnění,
- změny teplot, silný vítr, sporty v chladném počasí,
- cvičení, námaha,
- psychika, emoce, stres
- reflux,
- znečištění prostředí,
- strava, potravinové alergeny,
- kouření,
- ale pozor taky některé léky (např. opravdu číst veškeré příbalové letáky).

Super infografika právě ke spouštěčům je tady: http://www.pinterest.com/pin/410672059743848904/, nebo zadat do vyhledavače: triggering factors asthma. Mám vytištěné a připnuté na lednici, ze začátku mi trvalo než jsem se naučila spouštěčům vyhýbat, obzvláště když jich je více.

-------------------------
A další co mi hodně pomohlo je kniha od MUDr. Judity Hofhanzlové. Atopický ekzém. Alergie. Astma. (Možnosti léčby pro děti i dospělé, ošetřování, výživa, recepty). Calendula, 2009.
-------------------------
Pokud má malá ekzém, super je článek p. Kreslové: Zkušenosti ekzematika. (Článek i součást té knihy od Dr. Hofhnanzlové).

Přeju ať je to co nejdříve v pořádku!~;((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.