Chápu.
Mám to podobně. "Diskriminace" se dnes přiřazuje podle potřeby všude, byť podle významu slova o ni v tom kterém případě vůbec nejde. Ze strachu? z obvinění, že zodpovědná osoba ublížila agresivnímu Pepíčkovi, který má svatozář-jen občas někoho praští se diskriminují děti, které jsou naprosto v pořádku.
Rodiče vychovávají své dítě, vkládají mu základní morální hodnoty a ono se potom setká s Pepíčkem, který tento základ /pro všechny stejný/ naprosto nerespektuje, ale našemu dítěti je vnuceno, že to je v pořádku. Někdo může být takový a mi to musíme snášet, aby se ten jiný necítil špatně. Sami se cítíme špatně, protože jsme se drželi slušnosti a přesto musíme trpět ublížení, aby se necítil ublížený postižený.
Podle mě by se ona "integrace" neměla používat za každou cenu. Jen do té míry, dokud tím netrpí děti, které jsou v pohodě. Potom už jde o diskriminaci. Je nadřazován prospěch jednoho na úkor druhého a to není v pořádku.
Nejsem pro zavírání do ústavů a různé nálepky. Ale existují různé děti s různými potřebami a existují pedagogové vyškolení na různé potřeby těchto dětí.
Nevím, kdo chce všechny lidi stejné-podle tabulek, ale toto bude mít oběť a bojím se, že to nebudou oni integrovaní....