Přidat odpověď
Byla jsem tam.Byla jsem před Laternou Magikou a utekla jsem podloubím a Mikulandskou do nějakého průchodu,kde nás někdo pustil dvorem a přes baráky mimo řádění policajtů.
Nedostala jsem ani ránu(a skoro bych nějakou chtěla),ale naprostou hrůzu jsem měla tehdy,když nás policajti tlačili do koridoru.Kdyby tam někdo zpanikařil,upadl nebo něco podobného,byla by tam spousta ušlapaných.Naštěstí asi veteráni demostrací věděli jak na to,chytili jsme se vzájemně pod lokty,vytvořili jednolité těleso a tím tomu unikli.
Přišla jsem v tlačenici o botu,tak jsem honem sebrala nějakou ze té spousty, co tam ležela(v listopadu bosa nepůjdu) a tak jsem jela metrem domů.Lidi na mně zírali.
Takže ano,ne každý,kdo se účastnil demonstrace byl ztlučen,bylo nás opravdu hodně,byli jsme mladí a rychlí,ale ten kdo dostal,dostal pořádně.Proto možná nedošlo na každého.
Ad Martin Šmíd.Podobně jako Jan Ruml,který tehdy sloužil jako sanitář na Strahově,jsem přišla domů a povídám: Režim padl.Tohle nemůže přežít.
To nebylo v tom mlácení.To bylo v atmosféře,jaká panovala na Albertově a v průvodu po něm.Když jsme mašírovali po Rašínově nábřeží a volali slávu Havlovi,běžel mi mráz po zádech.
To bylo silnější než všechno,o co se mohl režim opřít.
A Zeman je...ale to nemá cenu.To všichni víme.
Předchozí