Moje máti je typická, neumí mluvit se svým partnerem (ale i s jinýma lidma) normálně. Místo toho, aby si o cokoliv řekla, musí to řešit opačně - partnera vmanipulovat.
Příklad z dneška:
1) řekne před týdnem, že bude na Vánoce u mojí sestry i se svým partnerem. Protože pak bychom k nim nestihli dojet zvlášť o dva dny později, domluvila jsem se se sestrou, že tam přijdeme taky a budeme tam všichni spolu.
2) matce to oznámím, volám jí a vysvětluji, že jinak bychom se neviděli. Ona mi sdělí: hmmm, ale my tam nebudeme a sekne mi telefonem.
3)za dvě hodiny volá, že její partner tam jít původně nechtěl, takže proto mi řekla, že tam nebudou. Ale když jsem jí zavolala, tak mu neřekla: Hele, kambala nemůže jindy přijít, tak bysme je na vánoce vůbec neviděli. Pojď, ráda bych tam přece jenom byla. Šlo by to?
4) místo toho mu zavolala a předstírala, že brečí, že jsem na ní byla do telefonu hnusná, že jsem jí práskla s telefonem, a ona je teď zoufalá, že neuvidí svou zlou dceru kambalu na vánoce.
5) partner se na mně naštval, ale aby matinka netrpěla, pravil, že se na vánoce půjde k mojí sestře, abysme se viděli.
6)matka mne žádá, ať jí nepodrazim a kdyžtak potvrdím tuto verzi.
Proč, proboha, proč tohle někdo dělá????? Můžete mi to, prosim, někdo vysvětlit? Když se matky zeptám, proč ze mě dělá blba a hraje takový hry, tak se urazí, že to mu nerozumim. No, nerozumim.