Přidat odpověď
Hlavně se tohle děje naprosto běžně.
Já jsem zase měla svého času zájem o primární prevenci, měla jsem i nějaké svoje práce, nasbíraná data atd, klasicky stejný postup jako u tebe: "My tu ale máme metodika primární prevence a tady to tvoje nepotřebujeme, školení metodika stálo dost, ty nedostaneš nic, natož volno." Za půl roku metodik odešel dělat zástupce na jinou školu. A začala se komplet od začátku vyškolovat náležitě vybraná paní z prvního stupně, u které bylo jasné, že nikdy nikam neodejde a taky nikdy nerozpoutá žádné řešení čehokoliv."
Nabízela jsem, ve volnu a zadarmo, že naučím prvostupňové kolegyně tonální intonaci a pár dalších věcí, které sice mají umět z fakulty, ale neumí je ani jedna, a přitom je nutně potřebují, pokud mají učit HV podle RVP. Tak to mi šéfka rovnou řekla, že je to zbytečná věc, o kterou nemá zájem a tak by šlo pokračovat do nekonečna.
Já se vzdělávám pořád, protože mě moje práce zajímá, a jsem kdykoliv hotova o tom, jak pracuju, mluvit. Ale lidem, kteří sami nic neumí, než se přiživovat na dřině druhých, blbečky dělat nehodlám, a radši si budu svoje děti učit doma, mýt nádobí a třít bídu. Lepší bída na svobodě, než být nástroj destruktivní moci. Aspoň za mě.
Předchozí