Přidat odpověď
Čínské kostičky jsou takové kořeněné, řekla bych ještě výraznější, než perníčky (a přitom trochu jinak). A slepuji to čokoládovým krémem, což je super kombinace.
Jo a z lineckého dělám
1) klasiku - dva stejné tvary, jeden s dírkou, spodní máznu marmeládou, slepím
2) s mandlemi - tvary jako nahoře, ale neleéí se dva k sobě, takže základní vyválím trošku silněji (babička říkala "na stéblo" - je to tak 3 - 4 mm. Za syrova potřu žloutkem a posypu jehličkama mandlí. Chutná to úúúúplně jinak.
3) dvoubarevné - púlku těsta kakaem obarvím na tmavo a pak vyválím plát z obou, uříznu stejné obdélníky, spodní pomažu bílkem, přilepím druhý, opět pomažu bílkem a pomocí potravinové fólie stočím do rolády. Dám na 2 hoďky do chladničky a pak ostrým nožem krájím tak 3mm plátky. Nebo když ne roládky, tak skládám na sebe 6 obdélníčku (opět lepím bílkem) střídave tmavé a světlé a po ztuhnutí krájím proužkované čtverečky. Nebo - to je nejpracnější - dělám šachovnici.
4) prasátka pro štěstí - z lineckého vykrájím (3mm silně vyváleno) prasátka, upeču, pomažu máslovým krémem a přilepím stejně vykrojená prasátka z růžového marcipánu. Čokopolevou udělám očíčko a nekdy i píšu PF 2013 - 2014 - 2015.... :D.
5) Kloboučky pana Tau - to chci dělat letos prvně.
Předchozí