Přidat odpověď
Dnes jsem se od synova spolužáka dozvěděla,že je v neděli schůzka rodičů dětí,co mají jít k přijímání.Divila jsem se ,že mne nikdo neinformoval,protože syn měl jít také a volala jsem faráři a nestačila se divit.
Syn se pro víru rozhodl v první třídě sám,já jsem nevěřící,podporovala jsem ho v tom,chodila jsem s ním do kostela a podobně.
Od druhé třídy chodí pravidelně do náboženství,pravidelně v neděli do kostela.
Problémy začali už po vánocích,syn chtěl chodit za tři krále,ale najednou nemohl,prý nechodil tady do kapličky na mše(ano nechodil,ale to farář věděl,měl v tu dobu zápasy,hraje fotbal,ale chodil do farního kostela v týdnu na mše),potom byl důvod ,že já ,nebo moje bábi(má 88 let,špatně chodící) nechodíme uklízet kostel,no ani rodiče synových spolužáků nechodí a u těch to nevadilo.Šla jsem si o tom tehdy promluvit z farářem,ten tvrdil,že dané osobě domluví,že mu nikdo ve farnosti toto dělat nebude.
Nakonec se ale vše otočilo proti synovy,chodí do 5 třídy,tady se chodí až ve 4,ale bylo jich loni málo a tak to posunuli.Loni řešil přijímání až před vánoci.Letos už v září rozdával přihlášky,synovi ji nedal a já se po ní nepídila,protože jsem nevěděla,že se nějaké dávali.Ty měli být odevzdané do konce října,což jaksi už nestíhám,když jsem se o ní dozvěděla dnes.
Další věc je,že tvrdí,že loni byl v náboženství jen 9x.(volala jsem ředitelce školy a chtěla vysvětlení,kde teda byl,já ho neomlouvala,náboženství je u nás nepovinný předmět školy,taky zírala,prý tam 100% byl).Nikdy ani slovíčko stížnosti na něj a najednou si prý katechetky stěžovali,že se chová nepatřičně a že nespolupracuje a neplní jimi zadané úkoly,jak letos,tak i prý oni loni(to potom nevím ,jak to ,že má na vysvědčení z náboženství 1.
Syn je z toho nešťastný, on se na to přijímání těšil,ted to vypadá,že nepůjde a obrečel to a on jen tak nebrečí,kvůli každé bouli..Moc mne to kvůli němu mrzí,ale co mám ted dělat.
Co by jste dělali Vy?
Předchozí