Přidat odpověď
Awnicko, na netu je spostu receptů i návodů jak namíchat vlastní směs na pečení. Já zatím chleba peču doma z 250g směsi Schar B a 100g pohankové mouky, droždí, kmínu, soli a vody. Kyne jen jednou a pak peču ve formě. Je to velký bochník, nakrájený ho mám na mrazáku a odebírám po krajíčkách. Rohlíky jsem zkusila ale neúspěšně, kupujeme od Labužníka Celiaka. Sladké buchty jsou jednoduché, jen nahradím mouku bezlepkovou směsí a je někdy potřeba víc tekutiny, nebo můžeš míchat směs a např. rýžovou mouku. Cukroví jsem pekla taky z této směsi.
Hlavně nepřecházejte úplně na bezlepkovou dietu dokud nebudete po testech, jinak to neprokážou a nebudete mít správnou diagnózu.
Ještě poznámka - pokud jste u VZP, letos přispívala na nákup bezlepkových potravin celiakům nějaké peníze, myslím 6tis ročně, jak to bude příští rok netuším.
Předchozí