Přidat odpověď
Milado,
chápu, ale to já neměla. Děti byly klidné a spavé. Defacto jsem nezažila mnoho neprospaných nocí. Od miminek jsem vstávala maximálně 2x za noc v půl roce už vůbec. Pro potřeby nakrmení jsem měla na nočním stolku lahvičku v termoobalu a stačilo zasunout dudáčka a miminko cucajíc spalo dál. Kdybych měla děcko, co reaguje na mou nepřítomnost neustálým pláčem, či jiným stresovým faktorem, nedělala bych to.
Píšu to, protože se mi nelíbí odsouzení některých matek, co "si odešly za zábavou" (ať už koncert, anebo draní peří u sousedky), jakoby nechaly novorozence napospas vlkům. Děti byly skvěle opečovány a myslím, že jim nic nechybělo. Kdyby křičely a dožadovaly se matky, těžko by mi někdo příště na pohlídání kývnul. Malinko se mi zdá, že ty, co nemají hlídání, to dávají sežrat těm, co ho mají.
A rozhodně je mi značně proti srsti označení takových matek, jako špatných/sobeckých/sebestředných, či málo dbajících o potřeby dětí. Snad každý ví, co má doma a co si může dovolit. U obou dětí jsem pracovala z porodnice (na telefonu a na počítači). Oba spali a je jedno, zda čtu Ženu a život, nebo dělám překlad.
Předchozí