| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

to samý koncerty a spol. - někdo tu psal o své sedmileté dceři, která absolvovala už hodně koncertů, takže musela začít chodit už o něco menší a asi to tedy zvládala bez rušení, zatímco jiné dítě by si tam člověk nelajsnul vzít.

Můj názor na to je, že dítě jako neřízená střela je opravdu opruz pro všechny zúčastněné, ale autor musí mít asi nějakou smůlu (nebo nervy obnažený až na dřeň), že se s něčím takovým setkává pravidelně, já pod dojmem takových článků vždy koukám, kde jsou teda ti spratci, a nemůžu si vzpomenout, kdy jsem něco takového viděla naposled.

To, co vídám prakticky jako pravidlo, jsou děti, které se víceméně chovají tak, že neruší, a rodiče, kteří se ze všech sil snaží občasné excesy zpacifikovat. Což mi přijde zcela dostačující, aby z mého pohledu "směli mezi lidi" - na rozdíl od autora si myslím, že jen málo zón je "jen pro dospělé", že děti zkrátka žijou mezi námi a jak jinak se mají socializovat, než tím, že je budeme uvádět do - jejich věku přiměřených - situací? Jasně že nevezmu miminko na koncert, ale nevidím jediný důvod, proč bych neměla vzít dítě dejme tomu do dálkového autobusu nebo do vlaku, s tím, že se já pokusím ho tam přiměřeně zabavit a spolucestující zase nebudou padat okázale do mdlob, když tam dítě bude nedejbože povídat. Dospělí taky často vedou všelijaké hovory, které by člověk radši neslyšel (super je třeba poslouchat u doktora hlubinný rozbor toho, jak dotyčný léčí hemoroidy nebo jak se mu rozvíjela rakovina), je to protivné, ale holt jsem ve veřejném prostoru a dost dobře těm lidem nemůžu ucpat pusu ani jim to mít nějak brutálně za zlé.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.