| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Grainne,

a co jsme tu pěkně prosím podsouvaly? Že si nejsem ničeho vědoma.

Tvůj případ (17letý mládenec diskutuje s učitelkou o xenofobii a nesouhlasí s ní) jsem tu vůbec nijak nekomentovala - vyjadřovala jsem se pouze k vágní formulaci Monty, že syn "mentoruje a poučuje". Přičemž nakonec vyšlo najevo, že Monty nazývá z mně nepochopitelného důvodu "mentorováním a poučováním" to, co já bych nazvala normální diskusí o nějakém věcném tématu - mentorování i poučování totiž - aspoň tedy v mém vesmíru - zahrnuje i snahu povyšovat se nad toho druhého, která je protivná vždy a všude, i když to udělá dospělý dítěti, ale když to udělá dítě dospělému, tak je to většinou dost srandovní. Dát najevo, že vím o něčem víc než ten druhý, samo o sobě není poučování, záleží na tom, jak se to podá.

Je samozřejmě možné, že učitelka je blbá slepice, která o tématu nic neví, kdežto syn je kultivovaný mladý muž, mnohem inteligentnější, argumentačně zdatnější a s mnohem víc informacemi než ona, který jí slušnou formou dává najevo, že s ní nesouhlasí, a ona ze závisti, že před ním vypadá jako trubka, ho z pozice své učitelské autority setře. (Pak se ovšem nabízí otázka, proč tam takového učitele, který v žádném ohledu nemá na svého sedmnáctiletého studenta, vůbec zaměstnávají).

Ale samozřejmě to není nemožné, lidé jsou různé, a pokud tomu je skutečně takto, tak by mě ani ve snu nenapadlo, že by to vlastní matka dotyčného mládence mohla spojovat s "poučováním a mentorováním."

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.