Přidat odpověď
Bohužel ty jsi četla jen výplody novináře, měla sis přečíst přesnou citaci co opravdu řekl, nemluvil totiž o všech postižených, ale o postižený URČITÝM způsobem
"Nejsem zastáncem názoru, že by děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, měly být umisťovány do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba. Opakuji - neštěstí pro oba."
„Čili jsem proti inkluzi. Já vím, že multikulturalisté mě napadnou, že jsem rasista, nebo já nevím co všechno, ale vůbec ne. Z hlediska duševní pohody těch dětí je daleko lepší, když budou existovat - ono se tomu říká praktická třída, protože to je méně dehonestující než předchozí známý název, takže chcete-li znát můj názor, vůbec se mi to nelíbí a jsem proti tomu.“"
Mohl bych to samozřejmě rozvádět, mohl bych mluvit o šikaně, mohl bych mluvit o tom, že rychlost kolony je určena rychlostí nejpomalejšího vozidla, takže učitelé se nemohou hned věnovat těm řekněme talentovanějším dětem, ale sám se domnívám, a to není žádný rasismus ani preference nějaké etnické skupiny, že ty děti jsou daleko šťastnější, když jsou v rovnocenné komunitě, než tehdy, když jsou zasazeny do komunity...," pronesl Zeman. Až na „rychlost kolony“ doposud známá slova.
Už z této přesné citace je jasné, že Zeman neměl na mysli tělesně postižené, ale měl na mysli integraci za každou cenu, kdy jeden jedinec zlikviduje snahu něco naučit v celé třídě během jednoho dne
Předchozí