Přidat odpověď
Mně přijde, že to napadené jídlo je cítit...rýže a tak...takový zvláštní zatuchlý puch, ale možná si to jen sugeruji. Teoreticky bych si dokázala představit, že třeba rýži nebo čočku pořádně propláchnu, larvy vyplavou a slejí se, i ten trus by se vypláchl...(řekla bych, že v procesu zpracování potravin se taky vyskytuje všelicos, o čem ani nevíme, tak nás to tak nedere)...ale smrdí to dál...
Překvapilo mne, že se dokáží vecpat i do zdánlivě hermeticky uzavřených dóz.
Na likvidaci bylo nejhorší, že ty larvy se zamotaly všude možně, nejen v jídle. Např. v nenačatém! balení papírových ubrousků, v chladicím obalu na víno, ve spárách ve zdi atd. Takže to chtělo prohlédnout spíž komplet.
Co mi pomáhá, jsou listy ořešáku. Tak pět šest listů utrhnu, svážu a pověsím ve spíži. Přes sezonu obměním, na zimu tam visí ty suché. Někde jsem to četla a funguje to.
Předchozí