| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky si myslím, že bychom měli nechat rodinu z Nýrska napokoji. Ale na druhou stranu - ne bez pomoci. Protože to je důvod, proč obětovala své soukromí - protože na oplátku potřebuje pomoct. A nemyslím jen materiální pomoc, ale i tlak na úřady, aby prověřily své nižší instance a případně vydaly nějaký manuál, jak přesně kdy kdo má postupovat. Říkám si, že přece něco takového musí existovat, ale nic dostatečně konkrétního a závazného jsem nenašla (připouštím, že jsem nehledala dost důkladně a dost dlouho).

A stejně tak jsou tu stovky, ba tisíce dětí, které trpí sexuálním zneužíváním a nedokážou si samy říct o pomoc. Mnozí z nás se obávají, že tento paskvil povede k neochotě lidí všímat si, co se děje kolem, a oznamovat svá podezření úřadům. Moc si přeju, aby to mělo přesně opačný efekt (ve smyslu všechno zlé je k něčemu dobré) - aby se lidi dozvěděli, jak přesně mají přistupovat k takovému dítěti, pokud se jim v náznacích svěří, a hlavně aby byli ujištěni, že úřady budou postupovat maximálně citlivě (vůči celým rodinám), budou ctít presumpci neviny (ano, oddělí dítě od potenciálního násilníka, ale bez despektu, vyhrožování atd. vůči němu i ostatním, kteří se za něj postaví) a to dítě bude vystaveno výslechu jen jednou (klinický psycholog, pořízení záznamu). Je nepřípustné, aby to dítě vyslýchal kde kdo, dával mu návodné otázky a potom, když se konečně dostane k oficiálnímu výslechu, se zatvrdilo a neřeklo nic.

Takže předpokládám, že když se mi nějaké dítě svěří s tím, že mu někdo takto ubližuje, jak s ním mám mluvit? Mám se ho zeptat, jestli mi chce říct víc? Jestli mi dovolí, abych mu zprostředkovala odbornou pomoc? A co když mi to nedovolí, já to přesto udělám, a ono se pak zatvrdí a všechno zapře? Je lepší, když co nejvíc řekne mně a já potom budu moct oznámit více indicií, nebo zbytečně nevyzvídat, aby si to povídání nechalo až k tomu psychologovi a pro záznam?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.