Mitchi, samozřejmě, že jsme si museli nějaké věci dokoupit, s čímž jsme počítali ... nakupovali jsme před i po svatbě. Ale já jsem vycházela z toho, co mi říkala kdysi švagrová v době jejich zařizování kuchyně ... spousta "blbostí" po stovce a ani nevíš, jak ty cifry naskakují ... a to mluvila o sběračkách apod. Já osobně si taky ráda koupím něco na sebe atd., ale člověk to může někdy přehánět. Takže jsem ty peníze radši vrážela do nádobí a musím říct, že kuchyň jsme opravdu měli vybavenou výborně. Dokupovali jsme přesně tu škrabku, kráječ na vajíčka a struhadlo. Ale souhlasím s těmi příbory. Ty, co se dají sehnat dnes (za slušnou cenu) se mi také vůbec nelíbí a jsem vděčná za ty staré, které kdysi máma koupila. Manžel byl dokonce navýsost spokojen, neboť se jednalo o tytéž příbory, na které byl zvyklý z domova ;-))) to jen pro pobavení.
Já si myslím, že k výbavě patří ty věci do kuchyně, koupelny a postele. A když už jsou dopředu nakoupené, hodně to pomůže. Vždyť jenom ručník dneska stojí podle mě dost peněz a kdybych chtěla nakoupit nové, tak za to dám 2000,-. Takhle bylo na žehličku.
Mimochodem, tím pádem jsme nechtěli za svatební dary žádné nádobí a opravdu to všichni dodrželi. Od nejbližších příbuzných jsme dostali také peníze,i od našich, protože jsme "ušetřili" na svatbu (ve srovnání s mojí sestrou). Rodiče nám chtěli přispět oběma stejně, takže o co jsem ušetřila já s mým mužem na hostině, o to jsme pak měli víc peněz na něco praktičtějšího.
Přeji Vám dobrý průběh těhotenství!
Předchozí